150 γρ. σοκολάτα 55-66% κακάο VALRHONΑ
500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
300 γρ. πραλίνα αμυγδάλου
ΕκτέλεσηΧτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να είναι στους 48-50οC. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.
Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια. Διατηρούμε στο ψυγείο και 5 λεπτά πριν σερβίρουμε, βγάζουμε από το ψυγείο. Κοπανάμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα και γαρνίρουμε τα ποτήρια.