200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
300 γρ. βούτυρο LURPAK κλαριφιέ λιωμένο
600 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕκτέλεσηΣ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το χυμό και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι, από το κέντρο προς τα έξω. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα των 20 εκ. και περνάμε τη μια επιφάνεια τους σε σίτα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν.