Για το παντεσπάνι
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι
5 αβγά
30 γρ. κακάο
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
80 γρ. απόσταγμα κιρς
Για τη γέμιση
700 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
70 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αγριοκέρασα από κονσέρβα
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή σμέουρο
κουβερτούρα ξυσμένη
ΕκτέλεσηΧτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αβγά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24εκ. ή τσέρκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2΄. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το κιρς. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι καλά παγωμένη) με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, μέχρι να γίνει αρκετά σφικτή η σαντιγί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αγριοκέρασα με τη μαρμελάδα. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με πινέλο με το σιρόπι. Στρώνουμε από πάνω το 1/3 της σαντιγί, καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, βρέχουμε με το σιρόπι, καλύπτουμε με τα κεράσια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2/3 σαντιγί, σκεπάζουμε με την τρίτη βάση, σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε και με τριμμένη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με άχνη και βάζουμε στο ψυγείο.