Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 22:05

Συνταγή για πάστα φλώρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι.Υλικά

200 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου

1 αβγό βιολογικό ημέρας ΒΛΑΧΑΚΗ

100 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, στο μίξερ. Ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Ρίχνουμε τα ¾ της ζύμης στο ταψί και τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη μικρή ποσότητα μαρμελάδας, αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια και τα απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
Γιωργια | Πριν από 1784 ημέρεςΜν σταματήσετε ποτέ να μας φτιάχνετε τη διάθεση κ την όρεξη με τα υπέροχα αυτά αριστουργηματα που φτιάχνετε!!

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για κρεμέ σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρεμέ σοκολάτας από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.ΕΔΩ TV! 21/12/25ΕΔΩ TV! 21/12/25Με την αισιοδοξία τους, τη θετική τους ενέργεια και το χιούμορ τους θα μας κρατάνε συντροφιά κάθε Σάββατο και Κυριακή με τις πιο ενδιαφέρουσες...Ραντεβού το ΣΚ 21/12/2025Ραντεβού το ΣΚ 21/12/2025Μερικά από τα θέματα της σημερινής εκπομπής ήταν: Βαρύ πένθος για τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες μέσω των...Κεντρικό Δελτίο ΣΚ 21/12/2025Κεντρικό Δελτίο ΣΚ 21/12/2025Πάνω από 100 νταλίκες εγκλωβισμένες στο τελωνείο του Ορμενίου, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στρατηγική η σχέση...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΣυνταγή για χοιρινή τηγανιά στον φούρνοΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία ιδιαίτερη χοιρινή τηγανιά στον φούρνο.Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.Ν. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΝ. Λοτσάρη: Έχω απαγορεύσει από τον σύντροφό μου να με ζηλεύειΗ Νίνα Λοτσάρη μιλά για τον σύντροφό της.Συνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΣυνταγή για αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει τους πιο αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες.