250 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο
5 αβγά βιολογικά ημέρας ΒΛΑΧΑΚΗ
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΕκτέλεσηΧτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το ξύσμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50-60 λεπτά.