1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
300 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
260 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. γάλα
Για τους ξηρούς καρπούς:
100 γρ. βούτυρο LURPAK
300 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί
100 γρ. ζάχαρη καστανή
ΕκτέλεσηΣε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου ροδίσουν πολύ καλά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει, ζυμώνοντας με το χέρι. Σουρώνουμε τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε τα ¾ στο μείγμα. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Ρίχνουμε τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, πιέζοντάς τους καλά προς το εσωτερικό της ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 70-80 λεπτά περίπου.