250 γρ. βούτυρο LURPAK
1 αβγό BIO ΒΛΑΧΑΚΗ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος 40% κακάο VALRHONA
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας 55% κακάο VALRHONA
300 γρ. καστανή ζάχαρη
350 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
150 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
ΕκτέλεσηΧτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. Προσθέτουμε το φουντούκι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν. Βάζουμε το ζυμάρι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε με ακόμα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. και κόβουμε μπισκότα με ένα κουπ-πατ διαμέτρου 10 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 15-20 λεπτά. Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό σκεύος ερμητικά κλειστό.