400 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια τεμαχισμένος
600 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
100 γρ. γάλα
60 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης (2 φύλλα)
Για την επικάλυψη:
150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
200 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με Kακάο
σουσάμι ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ
ΕκτέλεσηΜουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στον χαλβά. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την επικάλυψη τεμαχίζουμε τον χαλβά σε πολύ μικρά κομμάτια και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα μέσα στον χαλβά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Αδειάζουμε πάνω από την πανακότα στα ποτήρια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.