Γλυκές αλχημείεςVideoΦωτογραφίεςΣχετικά
καθημερινά
Γλυκές αλχημείες αποσπάσματα  Σχόλια  Eνσωμάτωση
 
Αντιγραφή κώδικα ενσωμάτωσης
καταχωρήθηκε: Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 21:44

Συνταγή για Σεκέρ Παρέ από τον Στέλιο Παρλιάρο

  Μερίδες: 0  Χρόνος Εκτέλεσης: 0 λεπτά  Προετοιμασία: 0 λεπτά   Βαθμός δυσκολίας:
Σύντομη περιγραφήΟ Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει Σεκέρ Παρέ.Υλικά

100 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου

2 αβγά ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ

1 ασπράδι αβγού ελευθέρας βοσκής ΒΛΑΧΑΚΗ

100 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. αλεύρι

½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ

70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

αμύγδαλα λευκά για γαρνίρισμα

 

Για το σιρόπι

400 γρ. νερό ΖΑΓΟΡΙ

400 γρ. ζάχαρη

χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη έως ότου αφρατέψει το μείγμα και το βούτυρο γίνει μαλακό σαν κρέμα. Προσθέτοντας τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να την πλάσουμε. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (περίπου 20 γρ.). Τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη, ώστε να γίνουν λίγο πλακέ. Βάζουμε στο κέντρο του καθενός από ένα ολόκληρο αμύγδαλο, το οποίο πριν έχουμε βουτήξει σε λίγο ασπράδι αβγού. Τα τοποθετούμε σε ταψί αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΣΧΟΛΙΑ

για να μπορέσεις να συμμετάσχεις πρέπει να κάνεις login ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ
 

ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO

Συνταγή για Sacher Torte από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για Sacher Torte από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για πασχαλινό κουλούρι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τερίνα semifreddo με τζίντζερ από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέμα καπουτσίνο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ζεστό σοκολατένιο επιδόρπιο (moelleux) από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλυκό με σοκολάτα και ταχίνι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για ανοιξιάτικη τούρτα με φράουλες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γλειφιτζούρια από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για γρανίτα φράουλα από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κρέπες από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για τσούρος από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο ΠαρλιάροΣυνταγή για κέικ με μέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΑΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΩΡΑ

Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.Συνταγή για χουρμαδόπιτα με μήλα και καραμέλαΣυνταγή για χουρμαδόπιτα με μήλα και καραμέλαΟ Βαγγέλης Δρίσκας σερβίρει την πιο λαχταριστή χουρμαδόπιτα με μήλα και καραμέλα.Συνταγή για γιορτινή γαλοπούλαΣυνταγή για γιορτινή γαλοπούλαΟ Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει ό,τι χρειάζεται για να ψήσουμε στην εντέλεια την κλασική γιορτινή γαλοπούλα.Συνταγή για χριστουγεννιάτικη τάρτα πατάτας με μπέικονΣυνταγή για χριστουγεννιάτικη τάρτα πατάτας με μπέικονΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη τάρτα πατάτας με μπέικον.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΣυνταγή για ψητό χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτεςΟ Βαγγέλης Δρίσκας φτιάχνει το πιο ζουμερό ψητό χοιρινό κότσι με ξεχωριστές τραγανές πατάτες.ΕΔΩ TV! 21/12/25ΕΔΩ TV! 21/12/25Με την αισιοδοξία τους, τη θετική τους ενέργεια και το χιούμορ τους θα μας κρατάνε συντροφιά κάθε Σάββατο και Κυριακή με τις πιο ενδιαφέρουσες...Ραντεβού το ΣΚ 21/12/2025Ραντεβού το ΣΚ 21/12/2025Μερικά από τα θέματα της σημερινής εκπομπής ήταν: Βαρύ πένθος για τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, ο οποίος ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες μέσω των...Συνταγή για χριστουγεννιάτικη τάρτα πατάτας με μπέικονΣυνταγή για χριστουγεννιάτικη τάρτα πατάτας με μπέικονΟ Βαγγέλης Δρίσκας ετοιμάζει μία εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη τάρτα πατάτας με μπέικον.